Noord-Amerikaanse keuken

Noord-Amerika is natuurlijk wel wat veelzijdiger dan New Yorkse Pizza of Texaanse spare-ribs zou je denken. Jazeker, in Luik gaat men vooral prat op de hamburgers van dit befaamde werelddeel, alhoewel je vast ook andere culinaire hoogstandjes vind zoals onion rings en zelfs Canadese Poutine, maar dan wel alleen op de kerstmarkt….

  • amerika noordLaten we onze culinaire reis dan ook beginnen in Canada, dat vertegenwoordigd wordt door Quebec-Café, in de gezellige buurt Saint-Gilles, net buiten het centrum.  Geen culinaire hoogstandjes, maar een rommelig dagcafé, erg leuk op zaterdag, als voor de deur een heuse rommelmarkt plaatsvindt.
  • Huggy’s bar 2:  wereldberoemd in heel Luik. Hét adres voor zelfgemaakte, lekkere hamburgers. Veelal gemaakt van eerlijke, lokale producten. Gelegen in een cosy pand midden in de 19e eeuwse gallerij Passage Lemonnier, eveneens een vestiging aan Boulevard d’Avroy
  • Hamburgers zijn sowieso alom vertegenwoordigd in het centrum, dus das niet zo moeilijk. De burgers van Miam Burger zijn erg gewild, de burgers van La Frite erg geliefd en goedkoop, die van Madison Square een tikje duur maar hip en die van van Green Burger geheel veganistisch!