MADmusée

Het museum….wordt momenteel verbouwd

Museum en café zijn wegens een uitgebreide renovatie tijdelijk gesloten in het Parc d’Avroy. Je kunt nu terecht in het gebouw aan de Rue Fabry 19 (vlakbij) alwaar een ruimte is omgetoverd tot café/culturele ruimte. Hier worden géén exposities gehouden. 

Het MADmusée, midden in het Parc d’Avroy, staat voor ‘museum voor gedifferentieerde kunst’, een mond vol voor kunst die  ook wel eens onder de noemer ‘outsider art’ of ‘art brut’ wordt geschaard. Het museum is onderdeel van het Creahm, een vereniging die zich inzet voor de creative belangen van mensen met een verstandelijke handicap.

Buiten een tentoonstellingsruimte, herbergt het eveens een documentatiecentrum en worden er met regelmaat evenementen en exposities georganiseerd met werk van kunstenaars met een verstandelijke handicap.

Het café….

De eenvoudige bistro van het museum vormt een gewilde lunchplek die vooral in de zomer druk wordt bezocht (wat wil je, met  terras in het park!) , maar waar je ook enkel voor een drankje terecht kunt en soms ’s avonds eveneens voor een concert of thema-avond. Een toppertje!

Raadpleeg voor meer info hun website.