Livre aux Trésors

Het goede nieuws is dat ze nog bestaan ; onafhankelijke boekwinkels alwaar een alleraardigste collectie leuke, leerzame en/of originele selectie boeken en aanverwanten met liefde aan de man wordt gebracht. Het beste nieuws is dat we zo’n geweldige toko in ons Luikse midden hebben in de vorm van boekhandel Livre Aux Trésors, een plek om gewoonweg verliefd op te worden (als je een beetje Frans kunt lezen, dat wel)!

Gelegen aan dePlace Xavier-Neujean verraadt de bescheiden voorgevel weinig van de schat die zich erachter bevindt: een boekenwereld vol uitstekende , met zorg geselecteerde fictie, een uitgebreide en originele keuze non-fictie en daarnaast een etage vol stripboeken-vermaak, iets  wat in Belgie tot kunstvorm is verheven.

Wat we tevens heel leuk aan Livre aux Trésors vinden is dat menig uitgestald boek wordt vergezeld van een persoonlijk commentaar door de mensen van de boekenhandel, daar houden we wel van..

Daar een kleine, maar grappige collectie ansichtskaarten, dvd’s en cd’s  bij opgeteld, behulpzaam personeel én een lekker achtergrondmuziekje, et voila, we zijn verkocht!

Rest ons te vermelden dat er regelmatig schrijvers te gast, thema-dagen worden georganiseerd en luchtige lezingen worden gehouden, kwestie van informatieve webblog te raadplegen.

Livre aux Trésors, Place Xavier-Neujean 27A. Webblog.
Open: maandag t/m vrijdag van 9.30u tot 18.30u. Zaterdag van 10u tot 18.30u.