Les Petites Puces De Saint-Gilles

Stel, je bent een weekendje in Luik en hebt wel zin om een lokale rommelmarkt te bezoeken. Wellicht ben je dan geneigd om aan dé grote Luikse markt op zondag te denken, ware het niet dat deze totaal niks met een rommelmarkt van doen heeft.  Veel beter kun je dan naar de brocante van Saint-Pholien, iedere vrijdagochtend op Outremeuse (en van harte aan te raden).

pucestgillesWil je echter iets écht lokaals ofwel ‘Off The Beaten Track’, zoals dat in goed Engels heet, raden we je van de harte Les Petites Puces – de vlooienmarkt- van Saint Gilles aan. Een alleraardigste markt in de gelijknamige buurt die al sinds de jaren tachtig iedere zaterdagochtend wordt georganiseerd. Hier geen hotdogkramen, fluoriserende onderbroeken of plastic fantasiejuwelen, maar een bont gezelschap aan tweedehands spulletjes die wachten op een nieuwe eigenaar.  De kramen –op drukke dagen wel zo’n 130 stuks- zijn gesitueerd in en om de grasvelden van de plaatselijke Saint-Gilles kerk, een vredig en groen trefpunt voor voornamelijk buurtbewoners en wellicht wat verdwaalde Luikenaren van elders uit de stad.  Toeristen? Nope, die kennen ze hier nog niet (buiten jou dan)!

Praktisch:

Wanneer? Iedere zaterdag van 06u tot 13u
Waar? Heel goed verstopt in een afgelegen stadsbuurt: aan de Boulevard Hillier en Cour Saint Gilles.
Parkeren? Heel makkelijk, overal in de directe omgeving
Openbaar vervoer? Er gaan vanuit het centrum wel wat bussen die kant op: lijnen 8, 21, 56 en 82.
Honger? Dorst? Aan Cour Saint-Gilles ligt Quebec Café, een gezellige tent waar je terecht kunt voor een stevig ontbijt of dampende kop koffie.