goedkoop drinken

supergoedkoopdrinken2Helaas is het (nog) niet zo dat de Luikse ‘Peket’ jenever uit de fonteinen op Place du marché spuit en ook zoiets eenvoudigs als een kop koffie of een biertje stroomt nog niet zo uit een willekeurige stadskraan. Toch hebben we wel een paar tips om voor een vriendenprijsje je dorst te lessen:

  • Laten we beginnen met drinkwater. Op sommige pleintjes en parken kun je het gratis en zonder limiet tappen, daar is het tenslotte voor. Een lijst met de locaties vind je hier.
  • Als je eenmaal aan het consumeren bent geslagen op een terras, kun je naast je consumptie altijd kraanwater vragen. Men is verplicht je dit gratis te geven, het gebeurt echter lang niet altijd.
  • Geen geld voor een middag doorzakken op een zonovergoten terras? No problema, doe datgene wat een groot deel van de plaatselijke bevolking doet: hol naar de kortstbijzijnde supermarkt, haal je drankjes in blik- of flesvorm en vlij neer in een van de vele stadsparken. Ambiance verzekerd (tijdens warme zomerdagen dan…). Bij de Delhaize aan Place St. Lambert vind je een groot assortiment gekoelde dranken, maar ook in de diverse buurtwinkels rondom de supergoedkoopdrinkenparken is het aanbod ruim voldoende.
  • Als het te koud is voor een middag in het park en je toch zin hebt in een goedkoop drankje raden we je aan alle pleinen met grote terrassen vooral te vermijden, daar zijn de consumpties het duurst.
  • De prijzen dalen naarmate je je meer concentreert op de bruine cafés in de kleine zijstraatjes van het centrum, de alternatieve uitgaansgelegenheden én de exotische Afrikaanse bars (bijvoorbeeld om en nabij Rue du Pont), die zeker een bezoekje waard zijn.
  • Koffie kun je ’s morgens vaak voor welgeteld 1 euro scoren in de café’s in de binnenstad (op diverse stoepborden wordt dit aangeprezen)
  • Verder is er natuurlijk nog het Happy Hour in sommige kroegen. De fijnste is wellicht die van het Cupper Café die op zaterdagavond tussen 21u en 22u (primetime!) het bier voor de helft van de prijs schenkt!