de vrijdagse vlooienmarkt

vrijdagmarkt 2aMag de zondagse markt langs de Maas officieel vaandeldrager zijn van de term ‘Luikse markt’, eigenlijk is deze naam juist véél meer van toepassing op de vrijdagse vlooienmarkt ofwel de ‘brocante de Saint-Pholien’ zoals het kleurrijke festijn officieel heet.

Wekelijks verkopen een honderdtal exposanten -verspreid over een lange boomrijke boulevard- de veelzijdigste rariteiten: van Afrikaanse maskers tot ouderwetse crossfietsen, van elpees tot verroeste strijkijzers, er zijn maar weinig spullen die je er niet vindt.  De sfeer is er levendig, werelds en -als het niet stortregent- meestal ook heel vrolijk. Het is tenslotte vrijdag, en de brocante een geweldige plek om het lange weekend mee te beginnen!
Wekelijks van 6u tot 13u op Boulevard de la Constitution – Place Jehan-le-Bel.

In de directe omgeving:

  • Er liggen een paar kroegen en eettentjes aan de Boulevard, meer
    naarmate je Place de l’Yser nadert. Op de markt zelf (halverwege) vind je friturewagen ‘Chez Nico’, absoluut niks mis mee.
  • Nog niet genoeg tweedehands boeken op de markt gezien? Dan raden we je boekhandel ‘A l’enseigne du Commissaire Maigret‘ (Boulevard de la Constitution), aan.
  • Nog niet genoeg tweedehands elpees en cd’s gezien? Wellicht dat Carnaby Records (Place Saint-Pholien 5) uitkomst biedt.

En verder…….Mocht je zelf een keertje op de brocante willen staan, dan ben je voor een paar euro van de partij! Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag hoe en wat.