de gay-scene

Wel eens toe aan wat anders dan de zoveelste hetero-kroeg? We hebben goed nieuws, Luik heeft een vrij uitgebreide gay-scene met een aardige diversiteit aan kroegen en clubs; van gay-friendly (zou niet iedere tent dat moeten zijn?) tot besloten gay-clubs waar je enkel met je leren of latex outfit binnenkomt.

Er is niet écht een straat of buurt te noemen waar de gay-scene specifiek floreert, alle kroegen liggen min of meer verspreid door de stad.

Al zoekend naar een enigszins volledige lijst met uitgaansgelegenheden stuiten we al snel op een probleempje; er is geen enkele lijst up-to-date….! Hier wat tips…

  • Om je een lange stadswandeling te besparen hier alvast twee gay-bars die nog vaak genoemd worden, maar waarvan we weten dat ze niet meer bestaan: Mama Roma en  Openbar.
  • Petit Paris –een hippe, laagdrempelige bar aan Place du Marché- is daarentegen wél springlevend, zonder meer de bekendste gay-bar in Luik, en zeker een bezoekje waard.
  • Ook bekend en voor iedereen toegankelijk is het Relax café, aan de Rue Pont d’Avroy: hier veel thema-avonden, cabaret, karaoke, van alles eigenlijk.
  • Zin in leer, latex, darkrooms en ander vertier? Dan verwijzen we je door naar Spartacus (12, Rue St.Jean en Ilse) of Chaps  (Rue Bonne Femme 68) .  Beiden enkel voor mannen.
  • Ook enkel voor mannen is Le Moustache, een privé-bar aan de Rue de la Casquette 31.

Meer info…..

Op de site van Alliage –de stichting welke zich inzet voor de belangen van lesbiennes, gays, bisexuals en transgenders- vind je veel actuele informatie over de Luikse en Belgische gay-scene in het algemeen. Alliage biedt daarnaast een luisterend oor aan iedereen die daar behoefte aan heeft en organiseert, last but zeker not least, met regelmaat zelf evenementen en thema-avonden. Adres: Rue Hors-Chateau 7.

Helaas is hun website volledig in het Frans, mocht je specifieke informatie nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op, misschien kunnen we je verder helpen!

Een lijst met meer uitgaansgelegenheden vind je hier (let op, is niet volledig up-to-date!)

En een leuk artikel over de gay-scene in Luik (met een paar verjaarde suggesties) vind je hier!