Casa Nicaragua

Casa Nicaragua is een stichting die middels een aantal projecten in Nicaragua de leefomstandigheden van de plaatselijke bevolking aldaar op een duurzame wijze tracht te verbeteren (denk aan werktuigen voor de landbouw, studiebeurzen, waterputten). De opbrengsten die ze genereert door het organiseren van concerten, thema-avonden, workshops en etentjes, komen geheel ten goede aan die projecten. En gelukkig is er altijd veel te doen in Casa Nicaragua!

In het weekend worden er regelmatig (soms vrijwel iedere week) concerten of minifestivals georganiseerd, met veel aandacht voor wereldse en soms wat onbekendere muziekstijlen. Voorafgaand aan een evenement kun je er meestal ook terecht voor een (vegetarisch) hapje. De prijzen zijn er schappelijk, de sfeer sociaal stads, de ruimte kleurrijk, de drempel laag en de omgeving bijzonder mooi, aan de voet van het eeuwenoude Rue Pierreuse! In de zomer kun je er -tijdens concerten- ook heerlijk in de tuin hangen.

De openingsdagen/tijden wisselen nog wel eens, al naar gelang hun programma, handigst is om even naar hun website te surfen vooraf.
Adres; Rue Pierreuse 24.