Brasserie C

Er waren eens twee jonge studenten die zich verdiepten in het geheim van een lekker biertje brouwen. Ze studeerden, experimenteerden en proefden er waarschijnlijk ook aardig op los, alvorens tot een heerlijk brouwsel te komen wat de mooie naam ‘Curtius’ kreeg, genoemd naar een legendarische Luikse industrieel uit de 16e eeuw. De rest is geschiedenis… Amper drie jaar later is het Curtiusbier overal in Belgie en ver daar buiten verkrijgbaar en geliefd.

De mooiste plek om dit befaamde gerstensap te proberen is echter in Brasserie C, bij de de bron, de brouwerij zelf. Dit juweeltje is gevestigd in een oud begijnhof en ligt verstopt midden in het Quartier Historique.Wanneer je via het eeuwenoude Brasserie C 2poortje het eveneens eeuwenoude terras betreedt, heb je het gevoel je in de 17e eeuw te wanen; alles ademt hier historie uit. Het interieur van het gebouw zelf is sober maar sfeervol, warm, en uitermate geschikt voor een gezellige wintermiddag doorzakken met bier, kaas en worst. In de zomer raden we hetzelfde concept aan, maar nu buiten op het eerdergenoemde terras. Tijdens feesten –welke er regelmatig gehouden worden- kun je nog een stapje verder gaan en je begeven naar de prachtige tuin (toegankelijk vanaf de tweede verdieping), omringd door -wederom- hele oude muren. Magisch!

Praktisch

  • Buiten bier drinken, kun je er ook bier kopen in het aangrenzende winkeltje, kun je zien hoe bier gemaakt wordt (er worden rondleidingen gegeven) en kun je Brasserie C zelf ook afhuren voor een feest of een seminair. 
  • Openingstijden: donderdag en vrijdag vanaf 17u. Zaterdag vanaf 14u. Zondag van 14u tot 20u.
  • Adres: Impasse des Ursulines (als je voor de Luikse trappen staat, het paadje aan je linkerzijde). Website.