picknicken in de binnenstad

Les places 2 cœurs 

Saint-Dénis

Zin om actief in een strandstoel te liggen? Zin in een potje schaak in de buitenlucht? Zin om een terrasje te pikken zonder te consumeren? Zin in een goed of minder goed boek? Dan is Les Places 2 Coeurs wellicht iets voor jou!

Les places 2 coeurs is een sympathiek initiatief in het centrum van de stad; zij bestaat uit een drietal vrolijke terrassen verspreid over de binnenstad, geopend van maart tot in het late najaar. Kleurrijke stoelen en tafeltjes, speelgoed voor de kinderen, schaakspellen, en soms zelfs een heuse boekenkast staan geheel gratis ter beschikking voor een ieder die wel eens wat anders wilt dan het standaard terras, geen eigen tuin heeft of gewoon wilt relaxen. Zelfbediening is hier het sleutelwoord; neem je eigen drankjes (geen alcohol), Zimbabwese tapashapjes of  versgekochte broodjes mee!

De locaties;

  • Place Saint Etienne: midden in de binnenstad, achter de Galeries Saint-Lambert. Het grootste van de drie (standaard met strandstoelen) Iedere dag geopend van 11u tot 18u, met uitzondering van zondag.
  • Place Saint Denis: het pleintje achter Place Saint-Etienne, mooi plekje, bij de Saint Denis kerk. Iedere dag geopend van 11u tot 18u, met uitzondering van zondag.
  • Place des Carmes: niet ver van Place de la Cathedrale, gelegen aan een recent opgewaardeerde (verhipte) rij horeca-gelegenheden. Van midden juli tot midden september (dagelijks).
  • Place Xavier Neujean: Midden in het centrum, aan het onlangs opgeknapte plein waar concertzaal Reflektor en bioscopencomplex Sauveniere liggen. Het betreft een nieuwe locatie van Les Places Deux Coeurs, exacte gegevens ontbreken nog.

Meer info vind je hier.