15km Liège metropole

15 kilometer 3Traditiegetrouw vindt de eerste zondag van mei de 15km van Luik plaats, een heel fijn hardloopevenement dwars door het Luikse stadscentrum. Als onderdeel van het grotere (landelijke) Zatopek Urban Tour, welke in meerdere steden soortgelijke evenementen organiseert, is La Metropole in een paar jaar tijd uitgegroeid van plaatselijk zondagochtend-ommetje tot een evenement van formaat. Je hoeft geen 15km te kunnen rennen om mee te kunnen doen, je kunt ook opteren voor de 7km of 3km run, of gaan voor de rustige wandelvariant. Moch het daarentegen niet zwaar genoeg zijn, zou je je ook nog kunnen uitleven in een trail van ofwel 25km of 35km.

15 kilometerDe Luikse trappen worden hoe dan ook gelukkig (of helaas, het is hoe je het bekijkt), niet aangedaan, maar je passeert wel enkele andere bijzondere plekken in de stad, zoals het Ourthe-kanaal, Place Saint-Lambert en le pont de Fragnée.
De organisatie is dus in handen van Zatopek, en daar is niks mis mee. Voor water, voedsel en massages (aan de finish natuurlijk) wordt gezorgd als ook voor entertainment langs de route.

Om een lang verhaal kort af te sluiten: hup die luie stoel uit en rennen maar!

Wanneer: eerste zondag van mei (in de ochtend)
Waar: Parc de la Boverie (voor de 3, 7 en 15km)
Kosten: tussen de 5 en 12 euro
Meer informatie vind je hier